A rozés-silleres borvacsora végső sora a következőképpen alakul:
a rozék:
Koch Prémium Hajós-Bajai Cabernet sauvignon rosé
Winelife Soproni Kékfrankos rosé
Danubiana Szekszárdi Merlot rosé
Günzer Tamás Villányi rozé (zweigelt-pinot noir)
Prantner Ferenc Szekszárdi Merlot rozé
A sillerek:
Polyák Dóra Kunsági cabernet sauvignon siller
Schieber Szekszárdi Kadarka siller
Tóth Ferenc Egri Kadarka siller
Tomolik János Tolnai siller
Polgár Zoltán Villányi Kadarka siller
A sok jelölt közül végül egyértelmű lett a választás: a rozék között egyszerűen „kellett” még egy szekszárdinak szerepelnie, a sillerek között pedig egy olyan borásznak „kellett” megjelennie, aki, Fuxlik ide, paksi sillerkészítési különeljárás oda, azt gondolom a legelévülhetetlenebb érdemeket szerezte a siller kultúra feltámasztásában. Polgár Zoltán Kadarka sillerei nyitottak új korszakot ennek a régi-új, könnyed, mégis rendkívül komoly italnak és fogyasztási kultúrájának.
Az ételről: a rozék és a sillerek is (elkészítési módjukból adódóan), jellemzően nem savszegények, így olyan street food-ot kerestünk, amely ehhez a körhöz illik. Így kerültek előtérbe az olasz gasztronómia „minimális erőfeszítés, maximális íz” termékei, ahogy azt Antonio Carluccio oly zseniálisan megfogalmazta. Egy szó, mint száz, tagliatelle alla bolognese lesz a menü, azaz tagliatelle bolognai mártással. Merthogy bolognai spagetti mint étel nincs, hogy a fenti zseniális urat még egyszer idézzem: aki bolognai spagettit főz, az „nem tud semmit Bologna konyhájáról, vagy kifogyott a tagliatelléből.”
Végül egy fontos információ: a rendezvény helyszíne megváltozott! Elbúcsúzunk a Paulus Cafétól, április elsején találkozunk a Vörös Ökör étteremben! Aki nem tudná, ez a Boutique Hotel Sopianében található, a Felsőmalom u. 24-ben, a Rákóczi út és a Felsőmalom utca sarkán. Szerencsés véltetlenek egész sorozata folytán találtuk meg ezt a helyet, remélem, remek lesz!