Borok, szőlők, tájak, emberek

maligán

maligán

Borcsütörtök 4.0

Rozék és sillerek

2015. március 26. - kocsisirma

A rozés-silleres borvacsora végső sora a következőképpen alakul:

a rozék:

Koch Prémium Hajós-Bajai Cabernet sauvignon rosé

Winelife Soproni Kékfrankos rosé

Danubiana Szekszárdi Merlot rosé

Günzer Tamás Villányi rozé (zweigelt-pinot noir)

Prantner Ferenc Szekszárdi Merlot rozé

A sillerek:

Polyák Dóra Kunsági cabernet sauvignon siller

Schieber Szekszárdi Kadarka siller

Tóth Ferenc Egri Kadarka siller

Tomolik János Tolnai siller

Polgár Zoltán Villányi Kadarka siller

 

A sok jelölt közül végül egyértelmű lett a választás: a rozék között egyszerűen „kellett” még egy szekszárdinak szerepelnie, a sillerek között pedig egy olyan borásznak „kellett” megjelennie, aki, Fuxlik ide, paksi sillerkészítési különeljárás oda, azt gondolom a legelévülhetetlenebb érdemeket szerezte a siller kultúra feltámasztásában. Polgár Zoltán Kadarka sillerei nyitottak új korszakot ennek a régi-új, könnyed, mégis rendkívül komoly italnak és fogyasztási kultúrájának.

 

Az ételről: a rozék és a sillerek is (elkészítési módjukból adódóan), jellemzően nem savszegények, így olyan street food-ot kerestünk, amely ehhez a körhöz illik. Így kerültek előtérbe az olasz gasztronómia „minimális erőfeszítés, maximális íz” termékei, ahogy azt Antonio Carluccio oly zseniálisan megfogalmazta. Egy szó, mint száz, tagliatelle alla bolognese lesz a menü, azaz tagliatelle bolognai mártással. Merthogy bolognai spagetti mint étel nincs, hogy a fenti zseniális urat még egyszer idézzem: aki bolognai spagettit főz, az „nem tud semmit Bologna konyhájáról, vagy kifogyott a tagliatelléből.”

 

Végül egy fontos információ: a rendezvény helyszíne megváltozott! Elbúcsúzunk a Paulus Cafétól, április elsején találkozunk a Vörös Ökör étteremben! Aki nem tudná, ez a Boutique Hotel Sopianében található, a Felsőmalom u. 24-ben, a Rákóczi út és a Felsőmalom utca sarkán. Szerencsés véltetlenek egész sorozata folytán találtuk meg ezt a helyet, remélem, remek lesz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://maligan.blog.hu/api/trackback/id/tr407308058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása