Borok, szőlők, tájak, emberek

maligán

maligán

Borcsütörtök a Café Paulusban, 3.

a borok leírása

2015. március 06. - kocsisirma

Természetesen csak hét boré, az első továbbra is meglepetés, ki kell találni:-).

 Bujdosó Dél-Balatoni Szextáns (Rajnai Rizling) 2013

Rajnai Rizling a viszipusztai Csirip-tetőről, első töltésű 225 literes tölgyfahordóban erjesztve, 2014. júliusában palackozva. Fajtajelleges illatát szépen fűszerezi a fahordós aromavilág, savtartalma az évjáratot meghazudtoló, köszönhetően a dűlő és a fajta ideális kölcsönhatásának

 Thumerer Egri Királyleányka 2013

Halvány zöldessárga szín, enyhén muskotályos friss szőlővirág illat, üde, karcsú, lendületes bor, szép savháttérrel.

 Szeremley Badacsonyi Szeremley Rizling 2013

Badacsonyi olaszrizling és rajnai házasítása. Hűtött tartályban erjedt, majd egy éven át érett nagy hordókban. Derűsen déli hangulat, virágos rizling, finom savak, szép tartás. Szőlővirág, citrusok, leheletnyi maradékcukor.

 Miklóscsabi Csakazízéér Ezerjó 2013

100% ezerjó a Csóka-dűlő mészköves talajáról, 30 éves tőkékről. Hordóban, spontán erjedt, majd ugyanott érett 10 hónapon át. Illatos, ásványos, telt, élénk „móri” savakkal.

 Hilltop Prémium Chardonnay 2013

Gyümölcsös, telt, kerek, vastag, intenzíven és nagyon harmonikusan érett, kiemelkedő száraz bor a rómaiak kedvenc dűlőjéről, a Pap-hegyről szedett gyönyörű, válogatott szőlőfürtök termése. 

Porgányi Tokaji Furmint 2013 száraz

A furmint eredetét a mai napig titok fedi, sokan Olaszországból és a Szerémségből származtatják. A 18. században Tokaj-Hegyalja meghatározó fajtája lett. Meghatározó szőlője az aszúnak is, mert rendkívül jól aszúsodó fajta.

Ásványos, kötött, mély vulkáni talajokon hozza legjobb formáját, melyet tükröz a pince 2013-as évjárata is, amellyel a hosszan elnyúló meleg időjárásnak köszönhetően magas alkohol párosul. Szép savaival összhangban egy kis maradék cukorral bontakozik ki a legjobban. Illatában-ízében meghatározóak a zöldalmás, birses, körtés jegyek, melyek hosszan elnyúló kellemes almás utóízt adnak.

A palack felbontása után érdemes szellőztetni, hogy kellőképpen kinyíljanak benne a gyümölcsös jegyek.

 Tokajicum Tokaji Kedves Cuvée 2013

Ennek a „kedves” bornak illatában az aszalt fügét, és a sárgabarackot fedezhetjük fel. Ízben ezeket a gyümölcsös aromákat kiegészíti a birs és az érett körte zamata. A bor egyesíti a három Tokaj-hegyaljai fajta pozitív tulajdonságait, a Furmint adja a testet, a Hárslevelű és a Sárgamuskotály az illatot és a gyümölcsösséget.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://maligan.blog.hu/api/trackback/id/tr427247303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása